Dan toch maar verhuizen! - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Leoni Leeuwen - WaarBenJij.nu Dan toch maar verhuizen! - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Leoni Leeuwen - WaarBenJij.nu

Dan toch maar verhuizen!

Door: Leoni

Blijf op de hoogte en volg Leoni

13 Januari 2011 | Thailand, Chiang Mai

Hoi allemaal,

Jullie zullen wel raar staan te kijken van de titel van deze blog! Net nu ik vastberaden was om hier te blijven hebben we gister te horen gekregen dat naar alle waarschijnlijkheid de eigenaar van de woning na 4 jaar terugkeert om hier weer te gaan wonen. Dat betekend dat iedereen in ons complex op zoek moet naar een nieuwe woning. En wel per 1 februari! Nu is in Thailand nooit iets zeker dus wie weet kunnen we alsnog blijven, maar we zijn dus hard op zoek naar een nieuw stekje! Momenteel is een makelaar voor ons op zoek naar een huisje. En tevens hebben we een appartementje aangeboden gekregen van dezelfde makelaar waar we naar alle waarschijnlijkheid morgen gaan kijken. Maargoed ik houd jullie op de hoogte!

Gister heb ik voor het eerst een Thaise school bezocht. Ontzettend leuk en ik heb besloten les te gaan geven aan kinderen tussen de 4 en 10 jaar. Die zijn lekker levendig en ik als stuiterbal kan mijn energie daar wel in kwijt. In eerste instantie bezochten we een klas. De kinderen in deze klas waren allen moeilijk opvoedbaar en waren daarom bij elkaar geplaatst. Wij wisten van niets en terwijl wij de les aanschouwden begonnen we aardig te gruwelen :D kinderen stonden op stoelen, deden het licht aan en uit, renden door de klas etc. etc. Je kan je voorstellen dat als dit je eerste indruk is dat je blij bent als iemand je de situatie uitlegd. Een andere farang (buitenlandse) leraar observeerde onze gruwel gezichten en gaf uitleg. Alle kindjes lopen hier in van die uber schattige uniformpjes! En zeggen lief in koor als de Engels leraar binnenkomt. Hello mister how are you today? terwijl ze een wai maken :d Leraren worden hier hoog gerespecteerd en zijn het voorbeeld voor de kinderen. Roken zit er dan ook niet in als ik lesgeef en ik moet standaard lerarenkleding aan ;-)

Vandaag heb ik mezelf lekker verwend! Ik heb bij een Italiaans restaurantje gegeten. Lekker een Calzone met 4 kazen. Helaas niet geheel volgens verwachting. Na twee weken Thais eten keek ik uit naar een lekker oerongezonde kazige maaltijd waar het vet nog net niet uitdroop. In tegenstelling hiervan was het overgrote deel ricotta kaas. Deze kaas is naar mijn idee gezond en smaakloos haha. Maargoed peper en zout doet wonderen. Wel raar om eindelijk weer eens een mes vast te houden, want eigenlijk kennen ze dat niet in Thailand. Naast mijn heerlijk maaltijd ben ik lekkere haarverzorgingsproducten gaan halen bij een grote supermarkt waar ook westerse producten te vinden zijn. Misschien is mijn haar vanaf morgen niet meer als stro! Wel weer een extra laag die ik uit moet spoelen en dus extra water haha. Zo spannend! Naast mijn haarmaskers een nieuwe tandenborstel! Ik miste mijn tongschapertje voor een extra frisse adem ;-) ook heb ik mezelf nog wat extra gekieteld met een bus pringels en chocoladecake. Helaas voor beide geen plek in mijn buikje zucht. Morgen weer een dag.

De laatste dagen ben ik lek geprikt door muggen. Ik heb geen achtervolgingswaanzin, maar het begint er aardig op te lijken dat ze een gezamelijk pact hebben gesloten om masaal mij aan te vallen.

Oh ja nog een laatste grappig iets. Maandag a.s. ga ik naar theaterles! Ik ga samen met wat studiegenootjes om zo eventuele onzekerheden voor de klas weg te werken. Ik ben benieuwd :D

Even weer een reactie aan u allen :D

Nicole: Ik hoop dat je blij bent met mijn nieuwe blog :D Leuk dat je me zo volgt!

Esmeralda : Wat let je? Je bent welkom hoor :D Wanneer ga jij skype installeren? Dikke kus terug aan Djilan!

mama en Gerard:
Verbouwen als in kasten in elkaar zetten (wat ik eigenlijk niet zelf heb gedaan haha). Tin vond de meubels heel mooi en was er ook blij mee. Ik merkte wel dat hij niet inzag waarom dat zoveel geld moest kosten. Zijn prioriteiten wat betreft geld liggen toch net wat anders en dat zie je vaker in Thailand. En voor mezelf zorgen doe ik altijd :D

Gerard:
Leuk dat je me een berichtje hebt geschreven! Ik vond het ook redelijk wonderbaarlijk dat ik beter kon poetsen dan een ander :D Mijn fiets koste 70 euro. Met die heuvels valt het wel mee. Chiang Mai is in een valei gebouwd en is plat. Echter wel omringd door bergen, maar zover was ik niet van plan om te fietsen ;-) 605 euro voor een retour. Staat bij Nathalie in haar computer opgeslagen. Kijk daar maar naar. Je kan het nog goedkoper doen, maar ik vertrouw dat soort maatschappijen niet zo. Inderdaad dan krijg je van die neerstortende vliegtuigen. Ik hoop dat jullie me op komen zoeken. Maar kom niet een weekje, want als gv erbij is ben je meteen 4 dagen kwijt.

linda:
Ik zou wel willen maar gaat me echt niet lukken mop moet 28 maart al het land uit en als ik dan in mei weer ga krijg ik eerder dan mijn 3 maanden een verleninging waardoor ik uiteindelijk korter kan blijven met wat ongeluk.

Rainnie & Sharon:
Blij dat ik een lach op jullie gezichten kan toveren :D Ik zal mijn best doen om dit te blijven doen ;-) Ik mis de lessen van Rainnie wel hoor!

tante Lian:
Dat gezellig maken meot nu weer even op zich laten wachten. Eerst maar een ander onderdak. Sorry voor het korte erichtje maar wordt lek geprikt haha :D,

O.T.
Tuurlijk heb ik elektriciteit. Ik woon niet in een boom :D Ik woon in een grote stad.

Elise: Ik wacht nog steeds ongeduldig af :D

Irene: Dikke kus terug!

Linda van Hooff:
Tuurlijk krijg ik je reactie! Lief dat je me zo volgt!

Monique:
Ik heb echt een naam opgebouwd op schoonmaakgebied haha :D Ik hoop ook maar dat hij ervan houdt, maar volgens mij vindt hij alles wel goed zolang ik blij ben :D

• 13 Januari 2011 - 17:52

OT:

Mijn gebed is verhoord, Joepi!!!!

• 13 Januari 2011 - 17:57

O.T.:

Mijn vorige reaktie had ik niet goed verstuurd.Nog maar eens dan.
    Heb jij maar een visum tot maart? Of betekent dat tot volgend jaar maart?
    Dat schreef je tenminste aan Linda.
    Je kunt ook ff de grens over stappen en dan krijg je weer een nieuw visum, heb ik gehoord.
    En dat je niet in een boom woont zie ik wel, maar jij woont op een vloer.Ik weet niet waar je beter mee af bent, met een boom of met een vloer.hiihihkusjes van OTxxxx

• 13 Januari 2011 - 21:04

Elise:

Hey meis,

Wat spannend dat je weer gaat verhuizen, ben super benieuwd! Ik had graag je gezicht willen zien toen je in die klas met kinderen zat. Daar is stuiterbal leoni niks bij! haha
    Alvast veel succes en plezier bij je theaterles, super leuk!
    En... een klamboe is misschien geen overbodige luxe tegen die prikkende muggen!

Dikke kus

• 13 Januari 2011 - 21:23

Tante Lian:

Hoi Leoni,
    Gaat het toch nog goedkomen, :)misschien wel lekker een appartementje voor jullie 2 je eigen douche en wc misschien. Ik lees allemaal weer over dat eten natuurlijk, hebben ze daar ook geen boterhammen? Of hebben ze daar weer een ander alternatief voor?
    Dat voor de klas staan zal wel goed gaan, ze hebben zowiezo een juf met altijd een glimlach voor zich, werkt meestal wel goed bij kinderen.

Dikke kus

• 13 Januari 2011 - 21:25

OT:

Ja, Leoni, een klamboe is een goed idee van Elise.liefs OT xxx

• 15 Januari 2011 - 10:09

Danique:

Hey Leetje!

Verhuizen? Heb je net al die kasten gekocht, kan het er weer uit????
    Heb je eigenlijk DEED meegenomen uit Nederland? Het is niet bevordelijk voor de romantiek, maar de muggen slaan je over!!!

Aankomende week is m'n laatste werkweek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! En jij weet hoe het voelt! ;o)

Groetjes daar!
    xx Danique

• 16 Januari 2011 - 16:49

Nathalie:

Ik zie het me al helemaal voor me;
    Hello miss Leoni how are you today? haha. De kindjes die jou als juffrouw krijgen boffen straks wel.

Sorry dat ik laatst zo snel weg moest! Ik hoop dat we binnenkort weer wat langer kunnen kletsen en dat je me weer kunt zien met de cam. Het was overigens nog wel een leuke avond.

I love you ! En ik hoop dat ik je over een tijd weer kan zien :D

xxx

• 17 Januari 2011 - 09:23

Mama:

Had alles natuurlijk al gehoord van je via Skype maar wil toch even reageren.
    Wat een bezoek aan jou betreft lieve schat, zit er financieel helaas niet in. Hebben de laatste jaren behoorlijk wat tegenslagen gehad met de zaak door toedoen van derden. Je weet wel. Maar ik ben altijd met mijn gedachten bij jou! En leve Skype! Het is voor mij zo een uitkomst want anders zou ik het er heel moeilijk mee hebben dat je zo ver weg bent. Ik hou zielsveel van je. Een hele dikke lange knuffel van mama!

• 17 Januari 2011 - 10:17

Opa:

Hou je taai en een dikke knuffel van mij,
    opa