De eerste dagen op school
Door: Leoni
Blijf op de hoogte en volg Leoni
05 Januari 2011 | Thailand, Chiang Mai
Dag twee en drie zitten er inmiddels ook op en ik heb aardig het idee dat ik mijn draai aan het vinden ben! Gister was mijn eerste dag voor de klas. Het was weliswaar maar een tiental minuten en het was mijn eigen klas, maar misschien zorgde dat er juist voor dat het alleen nog maar enger was! Een groep van 10 perfect Engels sprekende mensen en dan ga jij daar eens een lesje aan geven over Holland. De zenuwen waren voor mij duidelijk aanwezig! Met knikkende knietjes liep ik naar het bord om mijn lesje op het whiteboard voor te bereiden. En daar ging ik dan: May I have your attention please? Today's lesson is about Holland! Gelukkig wisten ze aardig wat over ons kleine landje met een goede gok kwamen ze zelfs op Queen Beatrice (haha). Toen ik ging zitten kreeg ik feedback. Gek genoeg was deze uiterst positief (dit terwijl iedereen toch aardig eerlijk is en het echt zegt als iets fout is). Ik kreeg zelfs het compliment dat de Thaise studenten dol op mij zullen zijn, omdat ik zoveel lach! Toen ik na alle positieve feedback zelf maar vroeg of je niet kon zien dat ik aardig zenuwachtig was, was de respons: No, you could not see that at all!
's Avonds om leraren kleding gegaan, daar ik vandaag een interview heb met een Thaise jongen genaamd Eak. Hij is 19 jaar jong en zit in het 2e jaar van de Universiteit. Ik moet doormiddel van een vragenlijst gaan indetificeren op welk niveau hij zit en waar zijn zwaktes liggen. Ik stel vragen over verleden, heden en toekomst om te kijken of hij daarin onderscheid maakt bij zijn zins opbouw: Back to grammer! Uiteindelijk wat kleding gevonden welke je niet kon passen. Inmiddels weet ik dat de bloesjes niet passen en dat ik hier gewoon twee maten groter heb dan in Nederland! Niet echt goed voor je ego, maarja. Kreeg vandaag het compliment van de Thaise lerares dat ze mijn kleding zo mooi vond. Hiiii :D
Ik ebn verder niet compliment gevoelig hoor, dat lijkt maar zo ;-) Vandaag weer een leuke dag gehad en weer even voor de klas gaan staan. Ging weerom goed. Ik sluit dit mailtje af voordat Eak er is!
Vanavond misschien bowlen met onze klas en met aanhang :-)
Tot snel!
Liefs!
05 Januari 2011 - 09:50
Mama En Gerard:
Wat fijn dat het zo goed gaat met jou en dat je je draai begint te krijgen! Wij weten ook zeker dat de leerlingen dol op je zullen zijn want zeg nou zelf, zo´n gezellige juf willen we allemaal wel voor de klas! En wat die maat kleding betreft, dat is gewoon een etiketje hoor schat. Als je er last van hebt knip je het er gewoon uit.Wij gaan vanavond ook bowlen net als jij.
Ik kan vandaag niet met je skypen want er moet ook gewerkt worden eej lieverd. Veel plezier vanavond en je moet niet meer zo zenuwachtig zijn want je doet het hartstikke goed! Een trotsere moeder en Gerard kan je niet hebben! xxxxx En een lik van Khandro en Lenka en knuf van je eigen Bonito!
05 Januari 2011 - 12:27
O.T.:
Hallo Schat,
Zo te horen heb je het erg druk.
Denk ook nog wel aan Tin he?
Of mag hij mee gaan bowlen?
Ik ben hardstikke blij dat jij je daar zo goed weet te handhaven.
Jij zult, denk ik, nog huiswerk moeten maken, of is dat daar niet aan de orde?En niet teveel op je lijn letten, want je wordt daar vanzelf slanker, gezien het eten wat ze daar voorschotelen.Ik hoop dat je wint vanavond en ik hou van je. Liefs Oma en opa xxxxxxxxxx
05 Januari 2011 - 12:30
O.T.:
Sorry,Leoni maar ik zie dat ik je blog niet goed gelezen heb. Ik lees nu :Met aanhang bowlen, dus Tin hoort daar ook bij.Een gezellige avond en doe niets wat opa niet doet.xxxknuffel -
06 Januari 2011 - 07:30
Danique:
Hey meissie!
Typisch Leoni weer dat verhaal! hahaha
Marie-Neeltje en ik zijn iedere keer weer benieuwd als we zien dat je blog is aangevuld.. we moeten wachten tot 's avonds, want je weet het.. op het werk géén waarbenjij.nu!! haha
Geniet ervan daar en laat je lekker verwennen door Tin..
xxxxx Danique -
06 Januari 2011 - 09:20
Elise:
Hey Leonitje!!
Je bent gewoon een geboren lerares :) Ben blij dat het goed gaat, weet zeker dat je thaise leerlingen dol op je zijn! Lekker blijven lachen, ookal heb je in thailand 2 maten groter... Je moet maar zo denken, ze tellen gewoon anders!
Heel veel plezier.
Dikke kus Elise -
06 Januari 2011 - 14:38
Daantje:
ha collega ;)
Niets heerlijker dan voor de klas! fijn dat je je draai begint te vinden! Doe de groetjes aan Tin!
KUSSS -
07 Januari 2011 - 12:53
Nathalie:
Haha helaas is dat interview niet goed gelopen, maar dat komt wel goed. Ik hoop dat het opneem apparaatje het nu wel doet :D
xxx
07 Januari 2011 - 14:40
Suzanne:
Hey lieve Leoni,
Leuk om te lezen allemaal!! Komt helemaal goed met jou, vindt het nog steeds uber cool. Al die mensen die ik hier vertel over mijn ex collegaatje die in Thailand zit raken zelfs steeds nieuwsgieriger naar je hihi :P
dikke kus en veel plezier nog :d
Liefs Suzanne