Shhhhttttt.......
Door: Leoni
Blijf op de hoogte en volg Leoni
08 Januari 2011 | Thailand, Chiang Mai
Vandaag ben ik heel zachtjes aan het typen. Het is namelijk zo dat Tin vandaag moet werken op mijn vrije dag. Uiteraard vind ik dat niet zo leuk, zeker niet gezien het feit dat ik eigenlijk vandaag met hem een fiets wilde gaan kopen, een matras en eens even goed wilde gaan schoonmaken met hem. Je zou zeggen: alleen kan je dat toch ook wel, maar dan heb ik geen auto tot mijn beschikking. En bovendien samen is leuker dan alleen. Hier zit ik dan muisstil in de hoop dat hij zich verslaapt. Hier is dat geen probleem. Je krijgt betaald voor wanneer je werkt en doe jij het niet dan zijn er wel andere mensen die het wel willen. Uiteraard is dit voor mij als leraar straks anders.
Ik ging net trouwens even naar de toilet. Ik weet niet of ik jullie al had verteld hoe het hier 's ochtends werkt, maar het zit dus zo: We hebben een watertank. In het complex wonen ongeveer 8 mensen. Als iedereen 's ochtends douched is voor de laatste 1,5 persoon ongeveer het water op. Dus op een schooldag ren ik om 7 uur mijn bedje uit om onder de ijskoude douche te springen.Een ware douche run! In de douche waar ook het toilet staat bevindt zich een grote diepe teil met water, waarin een bakje zwemt. Met dit bakje schep je water in de toilet pot na je behoefte om het door te spoelen. Gister weer eens te heet gegeten en zojuist de gevolgen daarvan ondervonden. Je kunt je voorstellen hoe leuk het is als de teil met water leeg is en de douche run al heeft plaatsgevonden. Ugh... Mijn straf (karma) voor het feit dat ik Tin zich laat verslapen. Het kan niet anders!
Maargoed wat is er de laatste dagen allemaal gebeurt. Het interview was goed verlopen helaas werkte mijn recorder niet waardoor ik gister het interview opnieuw kon doen. Voordeel: hij was minder zenuwachtig en kwam beter uit zijn woorden, want wat kunnen ze toch verlegen zijn hier :-) Het was een jongen van 18 jaar die aan de Universiteit studeert. Ik heb heel wat te analyseren, want hij maakt aardig wat fouten. Ben ik weer blij mee, want een collega student heeft een meisje dat vloeiend Engels spreekt waar hij drie pagina's over moet schrijven. Anyway na afloop aan het einde van de cursus ga ik hem een 1 op 1 les geven op specifiek de punten waar hij moeite mee heeft. Leuk :-) Ik heb inmiddels ook worksheets gemaakt. Het is echt grappig na een week op school denk ik soms weleens in het Engels.
Maargoed wat was verder spannend. Donderdag heb ik afgesproken met een Thais meisje die ik via couchsurfing had ontmoet. Hartstikke leuke meid. Haar twee vriendinnen waren er ook bij, waarvan ik er met 1 al contact had gehad via couchsurfing. Daantje je bent absoluut niet vervangbaar, maar zij doet me zo aan jou denken :-D. Leuke avond gehad. Hebben allebei ongeveer dezelfde omvang als ik heb dus we gaan binnenkort bij wat leuke winkels winkelen en / of samen een hapje eten * Mislukt hij is wakker :-(* Was een gezellige avond. De volgende dag had ik alvorens mijn tweede interview een cultural awareness day op school. We bespraken de cultuur verschillen. Als ik me aan de volgende regels houd moet het goedkomen: Geen affectie tonen in het openbaar, vermijd dingen en mensen die je niet leuk vindt ben er niet negatief over en probeer het ook niet te veranderen, opscheppen wordt als iets slechts gezien, toon geen kritiek en voer geen discussies, ben discreet, nooit met je voet wijzen, probeer mensen te vleien, gul zijn (dingen delen met anderen), het hoofd mag niet aangeraakt worden, benen mogen niet gekruisd worden in aanwezigheid van de monnik, vrouwen mogen een monnik niet aanraken, neem geen verantwoordelijkheid, praat niet over politiek of het koningshuis, schoenen moeten uit als je ergens binnengaat, praat rustig en zachtjes en toon geen negatieve emotie in je stem, slecht humeur mag niet worden getoond, glimlach veel en gooi niet met dingen. Ook zijn er nog leuke wetenswaardigheden: Alle belangrijke beslissingen worden genomen door de astroloog dit zelfs op bestuursniveau, als je in een conflict zit is de kans groot dat je dit zelf niet weet (mensen negeren je gewoon), de manier hoe je jezelf kleed bepaald je status en daarmee je rang, mensen met een hogere rang moeten begroet worden en mogen dan pas zelf groeten (rang afhankelijk van leeftijd, geld etc.), men geloofd niet in het justitiele systeem maar enkel in karma bijna niemand gaat dus naar de politie als er iets gebeurt daar ze ervan overtuigd zijn dat de persoon toch wel gestraft wordt, relaxed (sabai) zijn wordt als iets heel positiefs ervaren. Dus :-)
Tin is vandaag vrij, maar moet morgen 3 dagen en 2 nachten trekken... Snif! We gaan zo een fiets kopen. We hebben waarschijnlijk geen auto vandaag dus een matras zit er niet in. Verder even naar Tesco lotus om twee bloesjes te proberen te ruilen en wat schoonmaak producten in te slaan ;-)
Mama en gerard: Ik ben blij dat jullie zo trots zijn! Knuffel terug van Bonito.
Danique en Marie-Neeltje:
Leuk dat jullie mij zo volgen en ook leuk om te horen dat het nog interessant is ook wat ik schrijf :D
Elise:
Ja ik probeer ook maar te denken dat ze anders tellen. Alles is hier tenslotte anders ;-) Ik heb ej nog niet kunnen vinden op skype. Kan je mij toevoegen dan kunnen we elkaar zien!
Daantje:
Hoi collega juffrouw :-) lesgeven is echt leuk. Had je me dat niet eerder kunnen vertellen? Heb je al Skype?
Suzanne:
Leuk dat je zo over me opschept hihi. Ik vind het ook nog steeds Uber cool! Al mis ik jullie wel allemaal!
Rashied:
Tuurlijk weet ik wie je bent. Leuk dat je me zo volgt en wie weet tot in maart!
08 Januari 2011 - 08:45
Linda:
hoii leoni!
Ik ben weer bijgelezen. Liep even wat achter met je blogs. Zo te lezen heb je het goed naar je zin, gelukkig!
Blijf vooral veel schrijven. Het is erg leuk om te lezen! Heb je al geboekt naar Indonesie? ;)
liefs linda -
08 Januari 2011 - 09:33
Tante Lian:
Hoi Leoni,
Leuk te horen dat je het zo naar je zin hebt, Ik hoorde dat je lekker met Joris heb zitten kletsen, dat vond hij heel leutig. :) Ik denk dat wij nog een webcam hebben liggen eens ff aansluiten dan. Kunnen we ook skypen zien we je tenminste eens. Ik ging dan maar met de fiets een ander appartementje zoeken met eigen wc en douche heb je dat gedoe tenminste niet. ;)
Denk niet dat dit de laatste keer is geweest dat je heet hebt gegeten.
xxxx van ons allemaal -
08 Januari 2011 - 10:37
Monique:
Nou, klinkt allemaal erg spannend daar aan de andere kant van de wereld! Vooral de toilet ;)
Nooit gedacht dat jij daar mee kon leven haha.
Maar goed, wat fijn dat alles goed gaat en dat het lesgeven je bevalt.
Geniet van al de mooie indrukken en tot leesze maar weer.
Dikke kus van ons uit roosendaal -
08 Januari 2011 - 12:46
Danielle:
Ha meisje,
wat leuk dat je een look a like van me hebt gevonden! :D
Mijn laptop is inmiddels gemaakt dus moet nu even skype gaan installeren....als het lukt hoor je het meteen!
Nou schrob ze van de week met al je aangeschafte spulletjes!!
kus kus -
08 Januari 2011 - 13:57
Mama En Gerard:
Hahaha, sssssst! Nu weet ik al zeker dat ik het heel moeilijk zal hebben in Thailand, al die regeltjes, dat gaat mij vast niet lukken! Geen discussies, geen politiek, niemand aanraken en je schoenen uit binnen, walgelijk!
Maar dan jij :
Schoonmaakspulletjes kopen? Nou ik weet niet wat ze daar allemaal met je doen hoor,haha. Maar je tante heeft wel gelijk, ik zou maar gauw iets anders gaan zoeken voordat je nog een virus op je lijf haalt met al die mensen in 1 douche en 1 potje. Bah!
Oeps, negativiteit, das ook fout ee?
Nou meid volgens mij doe je het allemaal heel aardig! En nu met die schoonmaakspullen zijn we nog trotser op jou! Haha! Tot gauw op skype, oudoe!! Dikke knuf! -
08 Januari 2011 - 14:15
O.T.:
Ga svp een appartement zoeken! Zorg voor een eigen dak boven je hoofd.
Dus, spontaan zijn kennen ze daar niet.
Kroppen ze daar alles op? Da's niet gezond.
Ik heb je gebeld, maar er werd niet opgenomen. -
08 Januari 2011 - 14:26
OT:
Hallo Schat,
ik vergat je nog een prettig week-end te wensen. Hoe gaat het trouwens als je schone kleren wilt. ? Heb je een wasmachine tot je beschikking?
Of moet alles op de hand in die vieze teil?
Ik heb geen medelijden met je, wat je hebt er zelf voor gekozen.
Ik lees iets over Indonesië, ga je daar met tin naar toe. ligt dat vlakbij?
liefs, xxx van domme oma -
08 Januari 2011 - 21:49
Carien:
Hey Leonie
Leuk die blogs van je ik lees ze trouw hoor! Maar pfffffff wat een regeltjes toen ik ze aan het lezen was kon ik het al niet meer volgen laat staan dat je ze allemaal moet onthouden en je er ook nog aan houden!
Zoek maar snel een appartementje voor jullie 2 hoor zit je lekker knusser en als je dan schoon maakt doe je het tenminste voor jullie! Nou veel plezier daar meisss dikke knuffel -
09 Januari 2011 - 01:00
Irene:
hihi!!! Moest meteen bij de eerste alinea al lachen; schoonmaken? hi!
Je schrijft super leuk, vooral mee doorgaan joh!
Dikke kussen en fijn te lezen dat het goed gaat! -
09 Januari 2011 - 10:03
Elise:
Hey lieverd!
Wat heb je alweer veel meegemaakt daar, echt super leuk om te lezen! Maar wat een regels haha Ik ga mijn broertje ff strikken om op mijn laptop ook skype te zetten. had het nu alleen bij mijn ouders... Ik ga je zeker toevoegen, dan kunnen we gezellig kletsen!!
nog een tip: zorg dat je een extra fles water in de badkamer hebt staan...
dikke kus Elise -
09 Januari 2011 - 12:57
Corrie En Leen:
Hallo Leoni,
Allereerst de beste wensen voor 2011 en een gezond en gelukkig jaar.
Wij vinden het heel knap van je dat deze beslissing hebt genomen om in Thailand te gaan wonen. Het is heelleuk je reisverslagen te lezen.
Je zal heus nog wel meer andere dingen meemaken het is heel wat anders als je er echt woon of op vakantie ga. En je moet wel echt van iemand houden om dit te doen!
Wat ik heb vernomen is dat het daar veel relaxer is de mensen zijn allemaal niet zo gehaast.
Veel liefs Corrie en Leen